Verklighetens förhandlingsbarhet
Genom fönsterrutan: sen februarieftermiddag, solen som lägger sig sensuellt över någon anonym förort. Du kommer att vakna med hunger i blodet imorgon. Lyckan var ett clownansikte, ett från barndomen fördärvat. Gå snabbt genom massan, stirra ner. Det är så lätt att gå vilse i den här staden, trots att man stirrar ner. Du lyssnar på hennes mobilsamtal - ofrivilligt förvisso, men ändå. Hon hatar sin svägerska. Man lär sig så märkliga saker på sena eftermiddagar i februari, just när solen slickar funkisbalkonger och trötta gallerior.

Han är så vacker och dyker upp när han inte ska. Du ser Lars and the Real Girl sist av alla, verkar det som, och gråter floder över kompromisslösheten. Välj mellan A och B, stick to your choice, din historia, mytologisera din tillvaro. Det är ingen skillnad. Vi är alla där, och har omgivning som spelar med. Vissa bär på en, åtminstone i andra sammanhang, gigantisk docka - andra inte. Det är oviktigt, ovidkommande, sekundärt. Och du ser ingenting för allt detta ljus, detta ljus som smörjer och masserar en trött kropp av parabolantenner och grå långsamhet. Letargin letar efter uttryck.

Je est un autre. Rimbauds grammatiska finess är, på något vis, större än sin egen omedelbara ambition. Hennes svägerska har inte frågat det man måste fråga, gjort en social blunder; solen försvinner. Det är så lätt att gå vilse i den här staden. Så gör allt detta: skaffa en docka, åtminstone symboliskt menat, sluta stirra ned, betänk saker du vanligtvis inte betänker. Låt oss säga att det finns ett liv bortom Let's Dance. Tanken svindlar. Du kommer att vakna med en hunger i blodet imorgon, och det är kanske som det ska. Om det inte är det, så har du en helvetesresa framför dig. Endast den som är smart eller dumdristig nog tar reda på det. Jag tror att du är ingetdera - och fikar vidare, förnöjd, otillfredsställd, med ögat fäst på solens adjö.

.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0